Siska Finuccsi

 

A tatabányai MC 1998 óta vaker a mikrofonba és ezt jelenleg is mesterfokon űzi. Első bandája a Rímharcosok Klubja, amiben másodmagával feltette Tatabánya nevét a magyar Hip-Hop térképre. 2000 óta állandó tagja és alapköve a győri Bloose Broavaz kiadónak, ahol már mint Feenoocchiz bombázták az országot rapszövegeikkel. 2005-től szóló előadóként folytatta karrierjét.
19 éves pályafutása során állt már közös színpadon olyan legendás külföldi nevekkel, mint: Capone Noreaga, Wu tang Clan, az Onyx , Busta Rhymes, és szinte minden jelentősebb hazai fesztivál és zenei rendezvény állandó fellépője. Nyers és őszinte szövegeiről ismeri az ország, örökké hű a magyar underground rap műfajához.
2011-ben Phat-el (Bloose Broavaz) megalakították a Vészk’járat nevű duót amivel még ugyanebben az évben kiadták az Életfogytig föld alatt című anyagukat. 2013-ban az underground magyar Hip-Hop legprominensebb előadóival megalakították az Egyenlők nevet viselő nagy sikerű formációt, amivel a 90-es évek Hip-Hop aranykorának szellemisége előtt tisztelegtek.
Siska 2013 óta folyamatosan vendége a Ganxsta Zolee és a Kartel élő fellépéseinek, a banda 2015-ös tribute albumára Oh Yeah címmel készített feldolgozást.
2015 óta együtt dolgozik DJ Arreval, aki állandó társa azóta is élő fellépései során. 2015-ben kiadta a Veterán című lemezét, mellyel sikerült 18 éves pályafutásának legerősebb korongját létrehoznia. Az anyagot Ketioz győri Inkubátor stúdiójában rögzítették. A magyar underground Hip-Hop élet krémjét felvonultató lemez megjelenése után hónapokon belül az MC legtöbb példányban elfogyott anyagává lépett elő. A lemezről két videoklip is készült, az Édesapa gyere haza, illetve Nosztalgia című szerzeményekre. 2015-ben Veterán újratöltve címmel a Veterán lemez speciális remix anyaga látott napvilágot.
A lemez újraértelmezésében a Barbárfivérek (Tibbah & Deego) volt a rapper segítéségére és az ismert dalok mellett 4 új szerzemény is helyett kapott a korongon.
2016 év elején a rapper a budapesti A38 hajón adott önálló teltházas koncertet, pályafutásáról a Tatabányai városi televízió készített dokumentumfilmet. 2017 év elejétől Zsivány 4 néven bonyolít le országos turnét a Killakikitt és Dj Arre társaságában.

Diszkográfia:

- Rímharcosok klubja Ep (1999)
- Vitamin K - Fel a csúcsra (2000)
- Feenoocchiz - A pokol konyhája (2001)
- Siska Feenoocchi - SiskaMania / Temetetlen múlt (2005)
- Alakváltók - 7köznapi győztesek (2006)
- Gruppen Family - G pont (2006)
- Siska Finuccsi - DühKór (2007)
- Siska Finuccsi - Halottak napja Barbárfivérek mixtape (2009)
- Finuccsi vs. Tkyd (2009)
- Vészk'járat - Életfogytig föld alatt (2012)
- Egyenlők - Aranykor (2013)
- Siska Finuccsi – Veteran (2015)
- Siska Finuccsi – Veteran Újratöltve / Barbárfivérek rmx album (2015)